Kemenczés Nikolett – Urald az életed!

Hogyan lettem tanácsadó?

Ismerd meg a történetem!

Az első diplomám megszerzését követően kezdtem projekt menedzsmenttel foglalkozni. Mindig is szerettem rendszerben gondolkodni, előre tervezni, szervezni így nem csoda, hogy ez a terület fogott meg leginkább.

A munka világába belecsöppenve, nemzetközi projekteket terveztem, koordináltam, felügyeltem ezek pénzügyeit, s mellette még a mester tanulmányait is végeztem. Ez időszak alatt tudatosult bennem, hogy muszáj kicsit tudatosabb lennem, különben teljesen szét fogok csúszni. Szerettem volna megállni a helyem, mind a munkahelyen, mind az egyetemen, mind a magánéletemben, ezért úgy döntöttem, kialakítok egy saját kis rendszert. Mivel managementtel foglalkoztam, így ismertem jópár módszert, technikát, már csak rá kellett jönnöm, hogyan alkalmazhatom ezeket a magánéletemben.

Kiválasztottam néhány technikát, s nekiálltam ezeket tesztelni, a saját életemre szabni. Nem mindegyik technika állta meg a helyét a magánéletben, így ezeket elkezdtem kicsit emberibbé, emészthetőbbé tenni. Egyre inkább belemerültem a témába, egyre jobban vonzott az a terület, hogy miképp lehet a projektek során alkalmazott management módszerekkel irányítani az életünket.

Számos tréningen, konferencián részt vettem, rengeteg szakmai könyvet elolvastam, hogy egy olyan rendszert hozzak létre, mely a magánéletben is megállja a helyét. Nem volt elég szimplán a management módszerekre támaszkodnom, mert ahhoz, hogy ezeket át tudjam ültetni a magánéletbe, tisztában kellett lennem az olyan témákkal is, mint önismeret, önbizalom, motiváció és társaik. S mellette meg kellett tanulnom, egyáltalán hogyan is csináljak mindebből vállalkozást.

Miután elég tudást, de inkább önbizalmat szereztem az elinduláshoz, megalapítottam a vállalkozásom.
Konzultációk tömkelegét tartottam meg, hogy átadjam az említett módszereket, s nem utolsó sorban megismerjem az embereket, a problémáikat, a gondolkodásukat. Nem egyszer szembesültem azzal, hogy egy általam imádott módszer, másnak semmit sem ér. Így ezeket újra kellett gondolnom, tökéletesítenem, azaz átszabni a különféle embertípusokra.

Hiszem és vallom, hogy a magánéletünkben is lehet projekt szinten gondolkozni, előre tervezni. Akadályok, váratlan helyzetek, hirtelen, nem várt események persze mindig vannak, csakúgy mint minden más szakmai projektnél. Ezeket menedzselni szükséges, ugyanúgy, mint a saját életedet.
Lényeg, hogy struktúrában, rendszerben gondolkodj, alkalmazz személyre szabott management módszereket, s akkor jöhet bármilyen akadály, meg fogod oldani.

Célom, hogy segítsek Neked úgy tekinteni a saját életedre, mint a legfontosabb projektedre
és meg is tanítsalak irányítani azt… 🙂A Te életed,
a Te projekted,
a Te döntésed!