Kemenczés Nikolett – Urald az életed!
0(0)

Stresszkezelés oktatóanyag

Leírás

Ebben az oktatóanyagban megmutatom, miképp kezeld a leghatékonyabban a hétköznapok generálta stresszt!

Az első leckében megismerheted, hogy mi váltja ki a stresszt, mi történik a testedben ilyenkor. Megnézzük, milyen fajtái vannak a stressznek, melyek azok, amik számodra pozitívak és melyek azok, melyeket mindenképp kerülni kell.
A második leckében a stressz fő kiváltó okairól lesz szó. Ugyanis, ha ezeket ismered, sokkal könnyebben jobban tudsz figyelni ezekre a helyzetekre.
A harmadik részben már elkezdünk ismerkedni a különböző stresszkezelési technikákkal. Nagyrészt általános módszereket mutatok Neked, melyekhez gyorsan tudsz nyúlni, ha épp szükséges.
Ezt követően belemegyünk a stresszkezelés sűrejébe. Olyan módszereket mutatok Neked, melyekkel közvetetten tudod befolyásolni, hogy az esetek nagy részében alacsonyan maradjon a stressz szinted. Foglalkozunk önismerettel, asszertív kommunikációval és időgazdálkodással is.
Végül pedig, hogy teljes legyen a kép, megnézzük mi történik akkor, ha nem kezeled megfelelően és időben a stresszt. Különösképp nagy hangsúlyt fektetünk a kiégésre, mely korunk egyik leggyakoribb problémája.

A stresszkezelési módszerek közül nem szükséges mindegyiket alkalmaznod! Az oktatóanyagban említett példák alapján döntsd el, melyik lehet számodra a leghatékonyabb. (Ebben nagy segítségedre lehet a bónusz leckék között megtalálható Stressznapló.)
Kezdd el tesztelni a kiválasztott technikákat és nézd meg mennyire válnak be. Fontos, hogy türelmes légy magaddal, hisz az eredmény nem fog azonnal jönni!
Amennyiben nem működnek az általad választott módszerek, nézz meg más technikákat!

Ha úgy érzed segítségre van szükséged, fordulj hozzám bizalommal! Várni fogom a kérdéseidet és kifejezetten örülnék, ha lennének! 🙂

Sok sikert kívánok Neked!

A tanfolyam témái

11Leckék

Stresszkezelés oktatóanyag

Bevezetés7:31
I. lecke – Mi az a stressz?24:48
II. lecke – A stressz kiváltó okai24:09
III. lecke – Stresszkezelés technikák – Általános36:31
IV. lecke – Stresszkezelés technikák – 4A16:51
V. lecke – Stresszkezelés technikák – Önismeret46:45
VI. lecke – Stresszkezelés technikák – Kommunikáció32:17
VII. lecke – Stresszkezelés technikák – Time management25:15
VIII. lecke – Stressz következményei és a kiégés31:18
Bónusz lecke 1 – Önismereti munkafüzet
Bónusz lecke 2 – Stressznapló