Miért nem tudsz előrelépni a munkahelyeden? – I. rész

Olvasási idő: kb. 3 perc

Szeretnél előrelépni a munkahelyeden, de akárhogyan is igyekszel, nem sikerül? Nem vesz észre a főnököd? Kezd alábbhagyni a motivációd? Most megvizsgáljuk, mi állhat a probléma hátterében és hogyan tehetsz ellene!

Mindent leegyszerűsítve, alapvetően két tényezőn múlhat a munkahelyi előrelépés, a munkavállalón vagy a munkáltatón. Az első fejezetben megvizsgáljuk a munkavállalói oldalt, hiszen első lépésként mindig magunkban kell a hibát keresni. Amennyiben, úgy látjuk, itt minden klappol, érdemes egy pillantást vetni a másik oldalra is, mert lehet, hogy nem a megfelelő cégnél dolgozunk.

Munkavállaló

Az emberek többsége, főleg a húszas, harmincas éveiben vágyik a saját egzisztencia megteremtésére, melynek fontos részét képezi a megfelelő munkahely kiválasztása és egy olyan pozíció, mely biztos megélhetést nyújt számára. Ezért, sokak számára fontos a munkahely választáskor, hogy legyenek előrelépési lehetőségeik, mellyel nagyobb szabadságot, jobb életszínvonalat tudnak elérni.

De mi az oka annak, ha hónapok, évek telnek el és nem történik meg a várva várt/megígért előléptetés, fizetésemelés?

Számos oka lehet, annak, ha valaki nem tud egyről a kettőre jutni, pl: nem rendelkezik elegendő tapasztalattal, nem végzi el precízen határidőre a munkát, állandóan szünetet tart, kollégákkal beszélget stb. Magától értetődő, ha nem megfelelő minőségű munkavégzésért, nem kapunk jutalmat.

Ugyanakkor elképzelhető, hogy mindent jól csinálunk, a főnök folyamatosan dicsér, pozitívak a visszajelzések, de mégis egy helyben toporgunk. Miért?

  1. Nem mersz a főnököd elé állni

Lehetsz Te a világ legjobb alkalmazottja, időben elkészülhetsz minden projekttel, tele lehetsz jobbnál jobb ötletekkel, ha nincs bátorságod a főnököd elé állni és fizetésemelést kérni. Nagyon kevés az olyan munkahely, ahol félévente, évente felülvizsgálják az alkalmazottak bérét teljesítmény alapján. Ha Te nem jelzed, hogy a munkád többet ér, senki nem fog odamenni hozzád azzal a kérdéssel, hogy szeretnél-e többet keresni. Jobban belegondolva, a vezetőknek is az olcsó, ám jó munkaerő éri meg a legjobban.

2. Visszatartanak a munkatársak

Eldöntötted, hogy a felettesed elé állsz. A legtöbben ilyenkor megerősítést keresnek, ezért az „akció” előtt kikérik a közvetlen munkatársak véleményét, akikkel természetesen jóban vannak. Ilyenkor gyakorta előfordul, hogy akiktől megerősítést várnánk, ők tántorítanak el leginkább az elképzelésünktől, például a következőkkel: „Az utóbbi két évben senki sem kapott fizetésemelést, szerinted neked sikerülne?”; „Mostanában nagyon rosszul megy a cégnek, biztos nem tudnak emelni.”; „Azt hallottam vesznek fel most egy nagyon tapasztalt embert, nem hiszem, hogy előléptetnének.” Ha adunk mások véleményére mielőtt bármilyen beszélgetésbe is elegyednénk főnökünkkel, garantált, hogy nagyon sokáig egy helyben fogunk maradni.

3. Nem akarsz nagyobb felelősséget vállalni

Ha a vezetőddel már tudattad előrelépési/fizetésemelési igényeidet, nagy eséllyel fog mindennek feltételeket támasztani, úgy hogy az neki is megérje. Így például megkérhet arra, hogy vállalj nagyobb felelősséget a cégben és olyan feladatot bízhat rád, mely nagyobb odafigyelést igényel, vagy több stresszel jár. Sok alkalmazott ennél a pontnál inkább hátralép, tekintve, hogy nem akar többet dolgozni, kiégni. Joggal merül fel a kérdés ilyenkor a főnöködben, hogy ugyanazért a munkáért miért is fizessen többet Neked?

Ha precíz, minőségi munkát adsz ki a kezeid közül, sosincs rád panasz és már a vezetőddel is többször beszéltetek, de mégsem tudsz előrelépni, akkor érdemes megvizsgálni a munkáltatói oldalt is (II.rész), mert könnyen lehet, hogy nem a megfelelő cégnél dolgozol.

Ha tetszett a cikk, kövesd Facebook oldalam,
ahol további érdekes témákat, tippeket találsz! :)